Search found 16 matches

by stuart
Mon Feb 22, 2010 4:57 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Polish characters not working
Replies: 5
Views: 9415

Igor

Just ignore me.

I put it on a Polish machine, and they were all displaying correctly.

Thanks anyway

Stuart
by stuart
Mon Feb 22, 2010 4:33 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Polish characters not working
Replies: 5
Views: 9415

Damn :( I have also noticed that TCheckBox components show the funny charaters even though they have the correct font and charset set.

Any ideas please?
by stuart
Mon Feb 22, 2010 4:18 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Polish characters not working
Replies: 5
Views: 9415

Igor

Thanks for that, its all sorted not, however, I have just noticed that Hints that have Polish characters display the strange character. How does the hint get its charset set?

Many thanks.

Stuart
by stuart
Tue Feb 16, 2010 3:17 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Polish characters not working
Replies: 5
Views: 9415

Just out of curiosity, it looks like this is down to the charset; can you tell me how to set a polish charset for strings?
by stuart
Tue Feb 16, 2010 11:37 am
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Polish characters not working
Replies: 5
Views: 9415

Polish characters not working

Sorry if I am asking a silly question, but I am banging my head on the desk. I have a sib file that contains English and Polish translations. I have a string strsMonday thay has values 'Monday' and 'Poniedziałek'. Unfortunately, when I make a call to GetTextOrDefault to get the appropriate stri...
by stuart
Tue May 12, 2009 9:46 am
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: TDBGrid
Replies: 3
Views: 6767

Thanks, I am now working on this again.

Do you have any recommended DBGrids that can be used with Delphi 5?
by stuart
Thu Apr 09, 2009 2:12 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: TDBGrid
Replies: 3
Views: 6767

TDBGrid

Hi Sorry if I am asking a silly question. We have a TDBGrid with captions (obviously). However, when I change language to Polish, the caption does not display the correct text. in my sib file I have (in collections) an entry with the translation 'Imię i nazwisko', however, it gets displayed as ...
by stuart
Tue Feb 17, 2009 9:13 am
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Missing Forms in the Expert
Replies: 6
Views: 13089

I actually meant double clicking on the sib file itself. I forgot about the Tools menu. I have made changes to the sib file by double clicking on it in Explorer, is there any way to get these changes into the Expert (under tools) without overwriting any entries that may have been made by double clic...
by stuart
Mon Feb 16, 2009 3:43 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Missing Forms in the Expert
Replies: 6
Views: 13089

I am having exactly the same issue. The project file has the correct code ( uSpaWizard in 'uSpaWizard.pas' {frmSpaWizard},) and the frmSpaWizard has a TsiLang Component which links to a TsiLangDispatcher on the main form. However when I open the sib file in the expert, TfrmSpaWizard is still missing...
by stuart
Thu Dec 18, 2008 10:15 am
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Files Editor
Replies: 2
Views: 6796

Sorry, my mistake. I am working on an old application that makes use of Tfm and Tfrm for forms. :oops:
by stuart
Wed Dec 17, 2008 3:02 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Searching entire .sib file in TsiLang Editor
Replies: 4
Views: 11581

I guess this has still to be implemented?
by stuart
Wed Dec 17, 2008 2:56 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Where are the translations for a form stored?
Replies: 3
Views: 17184

following on from this, can you explain to me where this then fits with the sil/sib file? Does it mean there are two copies of the translation, one in the DFM and the other in the external file?

Once again, appologies if this is a simple newbie question.

Stu
by stuart
Wed Dec 17, 2008 2:09 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: Files Editor
Replies: 2
Views: 6796

Files Editor

Simple question I think.

Is it possible to sort the tree view in the files editor (whilst editing a SIB file)?

Many thanks

Stuart
by stuart
Wed Dec 17, 2008 1:03 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: SLOOOW performance
Replies: 2
Views: 7480

Well, thats impressive, I followed the steps in http://www.sicomponents.com/forum/viewtopic.php?t=14 and have cut the 3 seconds down to almost instant.

Every day is a school day :)
by stuart
Wed Dec 17, 2008 12:54 pm
Forum: TsiLang Components Suite
Topic: SLOOOW performance
Replies: 2
Views: 7480

Further investigation shows that it is the call to LoadAllFromFile that is the issue.

I will look at creating a binary file (SIB) from the SIL file, and see how that goes.