SiComponents Home Page SiComponents Forums
Here you will be able to get help and share your experience
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Extended translations loading/displaying as questions marks.

 
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> TsiLang Components Suite
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Thrillhouse



Joined: 12 Jan 2010
Posts: 14

PostPosted: Wed Sep 21, 2011 4:42 am    Post subject: Extended translations loading/displaying as questions marks. Reply with quote

Hello.

I have an issue in which Japanese characters in extended translations are loading and displaying as question marks. If there are English letters mixed in, the English displays fine, but the Japanese characters continue to be question marks.

This happens when loading the sil file into the project DFMs, and when running the application, which loads translations direct from the sil file.

The sil file has UTF8 encoding, and the silang/silanglinked components all have StoreAsUTF8 turned on. I have tried setting the extended translations to have both a Japanese font and SHIFTJUST_CHARSET, but these have made no difference.

The application overall is fine displaying Japanese characters. It's just any Japanese characters from extended translations.

Can you suggest any solutions to this issue?
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2103

PostPosted: Wed Sep 21, 2011 1:13 pm    Post subject: Reply with quote

Could you please provide a little bit more info? What IDE version do you use? Could you please send us a sample file that reproduces the problem and we will investigate this on our side?
Thank you in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
Thrillhouse



Joined: 12 Jan 2010
Posts: 14

PostPosted: Mon Sep 26, 2011 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

I'm using RAD Studio 2010, programming in C++.

I'll hopefully find some time to put together a sample program soon.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> TsiLang Components Suite All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by p h p B B  © 2001, 2005 p h p B B  Group