SiComponents Home Page SiComponents Forums
Here you will be able to get help and share your experience
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Problem loading SIB to dispatcher

 
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> TsiLang Components Suite
View previous topic :: View next topic  
Author Message
James Campion



Joined: 27 Jan 2005
Posts: 23

PostPosted: Thu Sep 01, 2011 1:01 pm    Post subject: Problem loading SIB to dispatcher Reply with quote

I had to add a form to the Sib file, can't be done in the editor.
So generated a sil from existing Sib and added the form manually.
Then exported back to a Sib file. When I try to load the sib file in my program start up an error occurs. "language name shall be included in the Langnames property".
There are several sib files loaded depending on the license therefore the SIB languagues are loaded on the fly.

I use
FSIBManager := TSIBFileManager.Create;

siLangDispatcher1.FileName:=ProgramPath+DefLangFileName;
FSIBManager.LoadAllFromFile(siLangDispatcher1.FileName);
siLangDispatcher1.LangNames:=FSIBManager.siComponents[0].LangNames;
siLangDispatcher1.Language:=FSIBManager.siComponents[0].Language;

If I try with an old Sib file there is no problem.

Appreciate any help
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2103

PostPosted: Thu Sep 01, 2011 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

It looks like in the newly generated form in SIL/SIB file language names differ from the languages in dispatcher.
Back to top
View user's profile Send private message
James Campion



Joined: 27 Jan 2005
Posts: 23

PostPosted: Thu Sep 01, 2011 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

the default in the dispatcher is Language N1, the languages are loaded runtime. This has never been an issue. If I export the sib to another format then back to Sib without changes, the same problem arises.
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2103

PostPosted: Thu Sep 01, 2011 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Please try the following in SIl Editor: Tools | Language names and make any any dummy changes or just click OK to apply the language names. Save the SIB file after this. Does this workaround the problem?
Back to top
View user's profile Send private message
James Campion



Joined: 27 Jan 2005
Posts: 23

PostPosted: Thu Sep 01, 2011 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

Brillilant, it works. Is it a bug?
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2103

PostPosted: Thu Sep 01, 2011 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

Not really bug, but some kind of "unexpected user behavior". Wink
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> TsiLang Components Suite All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by p h p B B  © 2001, 2005 p h p B B  Group