SiComponents Home Page SiComponents Forums
Here you will be able to get help and share your experience
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Is it security issue?

 
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> VCL Scheduling Agent
View previous topic :: View next topic  
Author Message
chula



Joined: 27 Nov 2007
Posts: 11

PostPosted: Wed Nov 28, 2007 2:55 am    Post subject: Is it security issue? Reply with quote

The tasks I created under IDE could not been seen at runtime. But, under IDE the VCL Scheduling Agent could see all tasks no matter created at runtime or under IDE.

I created an local accout with admin rights for creating these tasks.

Any idea please?

VCL Scheduling Agent 1.0.5, BDS2006, Vista Ultimate.
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2097

PostPosted: Wed Nov 28, 2007 5:57 am    Post subject: Reply with quote

Could you please clarify what do you mean under "can see under IDE"? Do you mean that at design-time you was able to see tasks any how? Or do you mean that while IDE is running VCL Scheduling Agent can see created tasks? If the later then it is limitation of trial version. It works only while Delphi or C++Builder is running.
Back to top
View user's profile Send private message
chula



Joined: 27 Nov 2007
Posts: 11

PostPosted: Wed Nov 28, 2007 10:17 am    Post subject: Reply with quote

I now have a licensed VCL Sheduling Agent. But before I did install a trial version for evaluation, i.e. try before buy.

Say, when inside BDS2006 IDE designtime, I run my "VCL Sheduling Agent"-enabled program and create 10 tasks.

Then, closed the BDS2006 IDE, run the compiled program which displayed zero tasks. i.e. could not read that tasks created before while under IDE. Then, I created 3 tasks at this moment. Close the program.

Start BDS2006 again, and run the program under IDE again, it showed 13 tasks. i.e. old 10 + new 3 tasks. Then add 2 tasks at this moment.

Close BDS2006, and run the runtime program, it showed only 3 tasks. i.e. the task created last time during runtime.

I wish I didn't explain too clumsy. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2097

PostPosted: Wed Nov 28, 2007 11:33 am    Post subject: Reply with quote

Did you uninstall trial version before installing registered one? Do you get any error message when running without BDS? It looks like you either use trial DCUs or this is somekind of user access rights issue under Vista.
Back to top
View user's profile Send private message
chula



Joined: 27 Nov 2007
Posts: 11

PostPosted: Thu Nov 29, 2007 10:30 am    Post subject: Reply with quote

Found the reason. You are right, it was due to the security issue of Vista.

On my Vista I kept the UAC (User Account Control) effective. Hence, for convenience, I ran my DBS2006 with Admin privilege. Therefore, my program running under IDE also has Admin privilege.

This is why my runtime program could not see the tasks that created under IDE. When I ran the runtime program with Admin privilege (right-click and run as administrator), it showed all tasks now.

Very Happy Thanks for help. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> VCL Scheduling Agent All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by p h p B B  © 2001, 2005 p h p B B  Group