SiComponents Home Page SiComponents Forums
Here you will be able to get help and share your experience
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

question of use Traslantion editor
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> TsiLang Components Suite
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bokaw



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 15

PostPosted: Mon Mar 26, 2007 6:34 am    Post subject: question of use Traslantion editor Reply with quote

When I use the trial version 6.0.3 developing a test project, I has some troubles.
In the Dictionary Manager, All the char show correct, but in Translation editor there are some distorted codes, especially in Russian row,there are ? chars,the string include ? char can not be show correct when [Region and Language Setting]->[Region]->[ standard and format] set [Russian] and [advanced]->[Language of non-Unicode program] set [Russian] ,in Russian rows, i select RUSSIAN_CHARSET as charsets. How can I do?
I want to paste some paste some pictures,so could descript my question detail ,how can i do?

OS: windows xp , Chinese, Simplified (People's Republic of China) .
IDE:Delphi 5.0(Bulid 5.62)

Question
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2096

PostPosted: Mon Mar 26, 2007 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

Hello,

1. Please be sure you have used font that support Russian characters like Tahoma under Fonts section.
2. Please be sure you have RUSSIAN_CHARSET used for Russian language under Charsets section.
3. Please be sure you have the same settings for Russian language under Default Fonts (see in menu Tools|Default Fonts).

Please let us know if this helps.
Back to top
View user's profile Send private message
bokaw



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 15

PostPosted: Tue Mar 27, 2007 12:45 am    Post subject: also have distorted codes Reply with quote

i do it as you say on the top,but have distorted codes yet.for example:
About(english) ----- ?программ(Russian)
Close button(english) ------кнопка "Закрыт?(Russian)
auto-join(english) ------ присеодинить(?) автоматическ(Russian)
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2096

PostPosted: Tue Mar 27, 2007 2:18 am    Post subject: Reply with quote

Something looks really strange. You have amost all Russian correct but some letters are changed by ?. But not in all words. How did you type/enter Russian? Did you use auto-translate or manually typed directly in Translation Editor?
Back to top
View user's profile Send private message
bokaw



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 15

PostPosted: Tue Mar 27, 2007 3:00 am    Post subject: I use auto-translate Reply with quote

I manually typed directly in Tsilang Dictionary Manager,use auto-translate in Translation Editor. in the Tsilang Dictionary Manager,those string can be showed correct. it has some thing wrong in OS system language's setting?
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2096

PostPosted: Tue Mar 27, 2007 5:48 am    Post subject: Reply with quote

Could you please try to type Russian manually into Translation Editor too? Just in order to detect the origin of problem.
Back to top
View user's profile Send private message
bokaw



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 15

PostPosted: Tue Mar 27, 2007 8:36 am    Post subject: type Russian manually into Translation Editor Reply with quote

I type Russian manually into Translation Editor ,there isn't distorted code in top strings.
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2096

PostPosted: Tue Mar 27, 2007 11:18 am    Post subject: Reply with quote

Then the problem in converting Unicode strings from Dictionary to Ansi in Translation Editor. But it is very strange if you have set-up Russian font and charset under Fonts, Charsets and Default Fonts. Are you sure Default Fonts properly list settings for Russian language?
Back to top
View user's profile Send private message
bokaw



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 15

PostPosted: Wed Mar 28, 2007 1:45 am    Post subject: Reply with quote

I set Tools/default Fonts :language--Russian , Font---Tahoma ,CharSet---RUSSIAN_CHARSET, as you said on the top.
My OS is windows xp of simplified Chinese.


Last edited by bokaw on Thu Mar 29, 2007 8:10 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2096

PostPosted: Wed Mar 28, 2007 7:03 am    Post subject: Reply with quote

Hello,

Quote:
it is absent charsets in my system.

Could you please elaborate a little what did you mean under this?
Back to top
View user's profile Send private message
bokaw



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 15

PostPosted: Thu Mar 29, 2007 3:14 am    Post subject: Reply with quote

Hellp
you can ignore it.
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2096

PostPosted: Thu Mar 29, 2007 3:53 am    Post subject: Reply with quote

Do you mean that it works now on your side?
Back to top
View user's profile Send private message
bokaw



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 15

PostPosted: Thu Mar 29, 2007 8:12 am    Post subject: Reply with quote

My mean that it is a redundant sentence. Now I delete it.
I do not work yet.
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2096

PostPosted: Thu Mar 29, 2007 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks.
Will it work if use Clipboard to copy translations from Dictionary and paste it into Translation Editor?
Back to top
View user's profile Send private message
bokaw



Joined: 23 Mar 2007
Posts: 15

PostPosted: Mon Apr 02, 2007 5:48 am    Post subject: Reply with quote

it work if use Clipboard to copy translations from Dictionary and paste it into Translation Editor.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> TsiLang Components Suite All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by p h p B B  © 2001, 2005 p h p B B  Group