SiComponents Home Page SiComponents Forums
Here you will be able to get help and share your experience
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Resource Builder 2.3!
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> Resource Builder
View previous topic :: View next topic  
Author Message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2102

PostPosted: Thu Mar 17, 2005 8:01 am    Post subject: Resource Builder 2.3! Reply with quote

We're glad to announce the release of version 2.3!
New fetures:
- Support for AsPack and UPX packed executables.
- Preview panel for selected resource item.
- Visual DFM preview and testing. Only Delphi™ 6-7 and C++Builder™ 6 are supported.
- Handling #include files.
- Direct working with RES files. Now you can work with RES files the same way as with RC.
- Configurable style of generated RC files. C style and Pascal.
- Dialog Editor: moving and resizing controls by using arrow keys with CTRL and SHIFT pressed.
- Other minor improvements and several bug fixes.

New version is available to download from http://www.sicomponents.com/download.html


Last edited by isiticov on Thu Nov 30, 2006 1:14 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
zenon



Joined: 29 Dec 2004
Posts: 24
Location: Belgium

PostPosted: Thu Mar 17, 2005 8:17 pm    Post subject: Bug !! Reply with quote

Since my last startup of resource builder - which automatically upgraded I cannot launch resource builder.
The error states: 'cannot find entrypoint of procedure "Linker_datalink2300" in the dll rbcore.dll

Please provide a quick fix for my current development is practically at a standstil because of this.

Thanks
Pascal.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2102

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 4:26 am    Post subject: Reply with quote

Could you please try to re-run Update Manager or download full install package from our site and install it? Because we're unable to reproduce the error mentioned using latest builds. It looks like rb_core.dll wasn't updated to latest version during update. Lates version numbers:
Resource Builder: 2.3.0.1
Compiler: 5.3.0.37
Linker: 1.0.0.26
Please let us know about the results.
Back to top
View user's profile Send private message
zenon



Joined: 29 Dec 2004
Posts: 24
Location: Belgium

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 8:09 am    Post subject: Updater Reply with quote

When I reran updater.exe in a dosbox I see an error message:
Runtime error 2 at 00403F6F
and it stops.

Pascal.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2102

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 8:14 am    Post subject: Reply with quote

Really strange. Please download full package from our web site and run install. This will install latest version to your PC. Please let me know if this helps.
Back to top
View user's profile Send private message
zenon



Joined: 29 Dec 2004
Posts: 24
Location: Belgium

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 8:20 am    Post subject: Updater Reply with quote

Apparently, downloading the full trial version and reinstalling resource builder, it recognized my licence and resource builder works again. I'll now try and update my portable's version of resource builder and see if I experience the same problem. I'll let you know.

Thanks.
Pascal.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
zenon



Joined: 29 Dec 2004
Posts: 24
Location: Belgium

PostPosted: Sat Mar 19, 2005 10:37 am    Post subject: Tabbed dialogs Reply with quote

Creating tabbed dialogs are practically impossible. First you create a dialog with a tab-control on it, then you create child dialogs to be put into this control. The child dialogs should have the following form:
DLG_FICHEA DIALOGEX 6, 18, 471, 222
STYLE WS_CHILD | WS_VISIBLE
EXSTYLE WS_EX_NOPARENTNOTIFY | WS_EX_CONTROLPARENT
FONT 8, "MS Sans Serif"
BEGIN
...
END
OK, resource builder does it in a slightly different manner, but important is that the child window does not have the WS_CAPTION flag. Though the graphical edit modus shows that this flag is set to false, the text edit modus shows the WS_CAPTION flag and so my tabbed dialog looks bad.
Also - when I change from graphical to text edit mode I get an "Access violation in Resbldr2.exe: read of address FFFFFF". The second time I click the toolbar icon to go to text-edit mode, it works.

Hope you can fix this.
Pascal.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2102

PostPosted: Mon Mar 21, 2005 6:52 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for details! When you set WS_CAPTION flag to "false" then you must delete the Caption property value too. Because otherwise Resource Builder "thinks" that in case there was used Caption value then it is needed to use WS_CAPTION flag too.
The problem with "Access violation..." will be fixed today.
Back to top
View user's profile Send private message
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2102

PostPosted: Mon Mar 21, 2005 9:54 am    Post subject: Reply with quote

Newer version is available for download. Please check.
Back to top
View user's profile Send private message
zenon



Joined: 29 Dec 2004
Posts: 24
Location: Belgium

PostPosted: Tue Mar 22, 2005 11:31 am    Post subject: nice feature Reply with quote

Perhaps I overlooked but it would be a nice feature to be able to select multiple objects and then give them the same size horizontally, vertically or both.

Pascal.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2102

PostPosted: Tue Mar 22, 2005 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

1. Select controls in Dialog Editor (multiple selection available using SHIFT key pressed + click or by mouse down and move to select rectangle)
2. Right click and in popup-menu select Position -> Size
Back to top
View user's profile Send private message
zenon



Joined: 29 Dec 2004
Posts: 24
Location: Belgium

PostPosted: Tue Mar 22, 2005 5:20 pm    Post subject: Little bug ? Reply with quote

I tried resizing group boxes to make them the same size, the way you told me to but alas, it did not work. The properties, as well as the text version tell me that they are still different in size (vertical). Could this be because of the small difference (only one pixel) ??

Pascal.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2102

PostPosted: Tue Mar 22, 2005 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Strange, can you send us sample RC and tell the size you want to setup? We've tried to reproduce this but group boxes always resize to same value.
Back to top
View user's profile Send private message
zenon



Joined: 29 Dec 2004
Posts: 24
Location: Belgium

PostPosted: Wed Mar 23, 2005 9:43 pm    Post subject: Resizing objects Reply with quote

Yesterday and today I got the message that there was an upgrade available, but it did not download. Some moments ago I was able to upgrade from 2.3.0.1 to 2.3.0.5 and now the resizing works fine. Thanks anyway. But now in both versions I found another problem. When I try to edit my menu it works fine in plain text mode but changing to graphical mode I get the error:
'List index out of bounds (0)'

This is the menu resource....


100 MENU
MOVEABLE PURE LOADONCALL DISCARDABLE
LANGUAGE LANG_NEUTRAL, 0
{
POPUP "Bestand"
{
MENUITEM "Aanmelden... CTRL+O", 100
MENUITEM "Afmelden... CTRL+W", 101
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Exporteer...", 102
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Afdrukken CTRL+P", 105
MENUITEM "Pagina instelling...", 106
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Afsluiten CTRL+Q", 107
}
POPUP "Bewerken"
{
MENUITEM "Ongedaan maken CTRL+Z", 200
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Knippen CTRL+X", 201
MENUITEM "Kopieren CTRL+C", 202
MENUITEM "Plakken CTRL+V", 203
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Wissen", 204
MENUITEM "Alles selecteren CTRL+A", 205
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Voorkeuren", 206
POPUP "Systeembeheer"
{
MENUITEM "Gebruikers", 207
MENUITEM "Menu's", 208
MENUITEM "Tabel status", 209
}
MENUITEM "Formulieren", 210
MENUITEM "Parameters", 211
}
POPUP "Administratie"
{
MENUITEM "Klanten ALT+K", 300
MENUITEM "Leveranciers ALT+L", 301
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Postcodes", 306
}
POPUP "Artikels"
{
MENUITEM "Artikels ALT+A", 302
MENUITEM "Perlenum ALT+P", 303
MENUITEM "Tappi ALT+T", 304
MENUITEM "Ritscolo ALT+R", 305
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Artikel types", 306
}
POPUP "Winkel"
{
MENUITEM "Kassa ALT+C", 400
MENUITEM "Klantenkaart", 401
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Orders ALT+O", 402
MENUITEM "Kaders ALT+F", 403
MENUITEM SEPARATOR
MENUITEM "Bestellingen ALT+B", 404
}
POPUP "Diversen"
{
MENUITEM "Vrije opvraging ALT+Q", 500
}
POPUP "Vensters"
{
MENUITEM "Cascade", 600
MENUITEM "Horizontaal", 601
MENUITEM "Vertikaal", 602
MENUITEM "Schikken iconen", 603
}
POPUP "Help"
{
MENUITEM "Info ALT+I", 700
}
}
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
isiticov
Site Admin


Joined: 21 Nov 2002
Posts: 2102

PostPosted: Thu Mar 24, 2005 4:04 am    Post subject: Reply with quote

Strange again but we're unable to reproduce this problem. Resource Builder able to edit menu from provided RC script just find Sad Is this the only resource in your RC may be the error is reproduced under some special situation.
Also one small note: when creating menus using "\t" instead og space (" ") to separate shortcuts from menu text is better and will make your menu look like all standard menus. Just use
Code:
MENUITEM "Aanmelden...\tCTRL+O", 100
instead of
Code:
MENUITEM "Aanmelden... CTRL+O", 100
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    SiComponents Forums Forum Index -> Resource Builder All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by p h p B B  © 2001, 2005 p h p B B  Group